Wekelijks werkongeval met dodelijke afloop


Wekelijks werkongeval met dodelijke afloop

Het aantal arbeidsongevallen blijft stijgen tot bijna 120.000 volgens Fedris, het federaal agentschap voor beroepsrisico’s. Elke week sterft er in ons land iemand op de werkvloer. Vooral arbeiders worden het slachtoffer.

Oorzaken

Vroeger waren vooral de machines oorzaak van de meeste ongevallen met dodelijke afloop. Dit is, mede door de Europese machinerichtlijn en zijn 800 normen, fors gedaald. Vandaag zijn ‘gevaarlijke situaties’ de grote boosdoener. Gevaarlijke situaties uitgelokt door de manier waarop er gewerkt wordt. Bedrijven werken steeds meer met contractoren en sub-contractoren die dan weer met interims werken. Deze mensen zijn niet voldoende vertrouwd met de risico’s. Ze hebben te weinig ervaring en worden slecht voorbereid op hun taak.

Focus op veiligheid

Veiligheid is een wezenlijk deel van contractor management en speelt een steeds grotere rol in de chemische industrie en bouwsector. Ook de andere sectoren volgen.
Bedrijven zoals Umicore en Borealis kiezen met het platform Onyx One voor een nieuwe manier van contractor management.
“De opdrachtgever beschikt over een eenvoudige tool voor opvolging, over accuratere data en over duidelijke criteria volgens een eenduidig proces.”


“Procedures verlopen veel sneller en we beschikken over juiste en volledige informatie. Het zware opvolgingsproces wordt gestroomlijnd en vergemakkelijkt. We weten nu precies met wie we werken.”


Onyx One

Bedrijfskwalificatie
De contractor verstrekt online de gevraagde gegevens. De opdrachtgever controleert en keurt goed.

 • Verschillende kwalificatie trajecten volgens risiconiveau
 • Subcontractoren kunnen via het kwalificatietraject worden verwerkt
 • Het hele traject blijft online beschikbaar (goedkeuringen, communicatie…)
 • Tools voor controle
 • Tools voor goedkeuring
 • Contractor laadt éénmalig gegevens op

Persoonlijke kwalificatie
Voor elke contractormedewerker wordt de persoonlijke informatie opgeladen (certificaten, LIMOSA,…). De opdrachtgever bepaalt de vereiste gegevens.

 • Risiconiveaus per type job
 • Certificaten
 • Raadplegen persoonlijk profiel via QR-code

Aanmelding
Contractoren melden op voorhand hun medewerkers en onderaannemers aan. Zo verloopt de toegang tot de site vlot.
Aan elke uit te voeren opdracht worden op voorhand medewerkers gelinkt. Ze krijgen voor bepaalde duur toegang tot de site. Afhankelijk van het type opdracht, geeft de opdrachtgever al dan niet goedkeuring. De contractor krijgt een QR-code zodat bij aanmelding een vlotte verificatie mogelijk is.

Training
Uw contractoren en subcontractoren registeren zich online. U wijst in enkele klikken de te volgen trainingen toe. Deze digitale opleidingen worden op maat gemaakt en voorzien van testvragen.

Opvolging en rapportering 
Automatische opvolging van vervaldata, certificaten en training.

 • Automatisch en op voorhand verwittigen contractor
 • Opvolging trainingsgegevens
 • Automatisch verwittigen opdrachtgever
 • LIMOSA
Hidden
Naam(Vereist)
De persoonlijke informatie die u ons verschaft via dit webformulier wordt vertrouwelijk behandeld en enkel voor de duur van de behandeling vastgelegd. We geven uw persoonlijke gegevens niet aan derden door.
Wij zijn Onyx One

Focus op Compliancy, Veiligheid en Beveiliging


[av_postslider link=’category’ columns=’3′ items=’9′ offset=’0′ contents=’excerpt’ preview_mode=’auto’ image_size=’portfolio’ autoplay=’no’ interval=’5′]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *