Onyx on tour Gent

Onyx on Tour Gent


Onyx on Tour Gent ging door in de meeting locatie en voormalige textielfabriek  Red Loft. We danken Umicore, Group Peeters en Rousselot voor hun getuigenis. Ook hartelijk dank aan de aanwezige bedrijven uit de Gentse regio voor de getoonde interesse in Onyx.Opdrachtgever aan het woord

Door Virginie Herbert
Project Manager Business Excellence
Umicore

Administratief in orde als contractor op productiesites

Door Stefan Van Riet
Planner
Group Peeters

Digitaal trainen in de praktijk

Door Jacky Braeckman
HSE Manager
RousselotOpdrachtgever aan het woord

Door Virginie Herbert
Project Manager Business Excellence
Umicore

Virginie Herbert gaf een uiteenzetting over het pre-onthaal van contractoren bij Umicore (tot 2001 bekend onder de naam Union Minière), het Belgisch bedrijf dat zich bezighoudt met het smelten van voornamelijk edelmetalen.

“Met meer dan 400 contractorfirma’s en 4500 contractoren om te kwalificeren en op te volgen, stond Umicore voor een immense uitdaging. Er werd een multidisciplinaire werkgroep opgericht. Na een grondige analyse, referentie bezoeken bij BASF en Pfizer en een cross check, hebben we het contractorplatform Onyx One weerhouden, een all-in-one platform van eigen bodem.”

Het systeem staat in voor het kwalificeren van de (sub)contractorfirma’s enerzijds en voor de persoonlijke kwalificatie van de uitvoerende contractoren anderzijds.

“We opteerden voor een aanpak in 4 etappes. Er zijn veel voordelen verbonden aan het werken met een overkoepelend contractorplatform. De opdrachtgever beschikt over een eenvoudige tool voor opvolging, over accuratere data en over duidelijke criteria volgens een eenduidig proces.”

Administratief in orde als contractor op productiesites

Door Stefan Van Riet
Planner
Group Peeters

Group Peeters is een van de grootste, zelfstandige industriële reinigingsbedrijven. Met 60 jaar ervaring is het familiebedrijf uitgegroeid tot een internationale organisatie met bijna 1.000 medewerkers en vestigingen op 12 locaties.

Het bedrijf was op zoek naar een Contractor Management Systeem. Waarom? Om hun kwalificatietrajecten te versnellen en te vereenvoudigen. Group Peeters werkt voor veel verschillende opdrachtgevers. “Door het kiezen voor Onyx One zijn de aanmeldingsproblemen een heel stuk verminderd” zei Stefan Van Riet. “We sparen bovendien veel tijd uit, want het is een open systeem dat we voor meerdere opdrachtgevers kunnen gebruiken. Ook de hele opvolging doen we met Onyx One. Hebben we toch een probleem dan kunnen we altijd rekenen op een snel antwoord van de helpdesk.”

Digitaal trainen in de praktijk

Door Jacky Braeckman
HSE Manager
Rousselot

Met een productie van 85.000 ton per jaar is Rousselot ’s werelds topproducent van gelatine voor farmaceutische doeleinden. Het is de nummer 1 in Europa op vlak van de productie van gelatine voor de levensmiddelenindustrie. De productievestiging te Gent is de grootste site in Europa. Rousselot won, door hun innovatieve manier van werken, de award ‘Bedrijf van de toekomst’.

Onyx staat in voor het maken van digitale trainingen om zo de veiligheid in en om het bedrijf te verhogen. “Ik geloof vooral in toolboxen” zegt Jacky Braeckman. Wat zijn de voordelen? “Je bent er zeker van dat medewerkers opgeleid in plaats van geïnformeerd worden. Door het gebruik van interactieve testmodules te integreren, worden ze verplicht om bij het veiligheidsprobleem stil te staan.”Laat uw gegevens na voor meer informatie over Onyx One.Hidden
Naam(Vereist)
De persoonlijke informatie die u ons verschaft via dit webformulier wordt vertrouwelijk behandeld en enkel voor de duur van de behandeling vastgelegd. We geven uw persoonlijke gegevens niet aan derden door.
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *