Nieuwe Onyxer, Implementation Manager Tim

Meet Tim, onze nieuwe Implementation Manager

Een nieuw jaar, nieuwe vibes, nieuwe collega’s.
Wij stellen u graag voor aan Tim Wijnen.

Tim, jij bent onze kersverse Implementation Manager. Wat ga je precies doen?
“Mijn taak is om te onderzoeken hoe de klant zijn ultieme oplossing eruit ziet. Wat wil de klant precies en welke stappen dienen we te doorlopen om dit resultaat te bekomen.”

Wat spreekt je aan in deze functie?
“Ik heb gekozen voor deze job omdat ik graag communiceer en analyseer. Bij Onyx heb ik de kans om in een klein team samen te werken met toffe collega’s die allemaal klantentevredenheid nastreven. Al vanaf mijn jeugd ben ik gepassioneerd door ICT en volg ik de ontwikkeling op de voet. Eerst Windows, dan Linux , dan weer Windows en nu Mac OS. Qua profiel ben ik geen Innovator, maar een Early Adopter. Ik zit op het randje van een gadget man, maar de belangrijkste regel is dat het handig en bruikbaar moet zijn en dat het het leven net iets gemakkelijker maakt.  Efficiency is intelligent laziness.”

Waar ben je goed in?
“Luisteren naar klanten en onderzoeken wat hun behoeften zijn. Wat willen ze werkelijk?
Een beetje zoals Paul Jambers het zei; “ Wat drijft hen “, maar dan op een gezonde manier.
Zodat ik in de taal en de behoefte van de klant kan spreken. Zo kunnen we met de klant de nodige stappen van implementatie op een zo natuurlijk mogelijke manier doorlopen.
Koken blijft een 2e natuur voor mij en met de simpelste ingrediënten slaag ik erin om een creatief en smakelijk gerecht op tafel te zetten. Latijns-Amerikaanse muziek en dans is een passie. Ik dans al een kleine 10 jaar Salsa, Bachata, Merengue. Geen nummer gaat mij ongemerkt voorbij. Zodra ik 1 vierkante meter dansvloer heb, dans ik Salsa. Een passie die ik met mijn levenspartner deel.”

Waar ben je minder goed in?
“Ik ben nogal pragmatisch van aard en 1 van mijn vorige managers zei mij ooit: “ Tim, het beste is de vijand van het goede .“ Dit gaf mij het inzicht dat goed soms ook gewoon goed genoeg is. Ook wanneer er betere en meer pragmatische oplossingen zijn. Alles hangt af van de context, de situatie en de criteria. De balans vinden tussen deze parameters is voor mij soms moeilijk. Ik wil vaak het beste, maar besef nu meer en meer dat het beste vaak een consensus is en geen compromis. Een bewuste keuze tussen verschillende gesprekspartners waarbij alle behoeften vervuld worden.”

Waarom heb je voor Onyx gekozen?
“Het laatste jaar werkte ik als zelfstandige en stelde ik mij veel vragen over mijn Work Life Balance. Ik maakte mijn eigen vision board met als titel “ De Ideale job .“ Ik bleef zoeken en schipperen tussen zelfstandig ondernemer of werknemer. Blijkt dat er ook nog zoiets bestaat als werkondernemer, een werknemer met een ondernemersmentaliteit. Letterlijk alles wat ik op mijn vision board geschreven heb, vind ik terug bij Onyx. De regio en de afstand tot het werk was voor mij belangrijk. Een klein en dynamisch team met duidelijke en concrete communicatie. Een bedrijfscultuur waarin groei en innovatie centraal staan.”

Wat wordt de grootste uitdaging?
“In eerste instantie zoveel mogelijk kennis en informatie te verzamelen om zelfstandig te kunnen werken. Daarnaast zal het communiceren met verschillende stakeholders de belangrijkste uitdaging worden. Hoe krijgen we alle neuzen in dezelfde richting?”

Welkom in het team Tim!


[av_gallery ids=’19225,19226,19227,19228′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’1′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’ custom_class=” admin_preview_bg=’rgb(34, 34, 34)’]


Onyx One

Focus op Compliancy, Veiligheid en Beveiliging


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *