De 6 elementen van Change Management

Change Management en Veiligheidsleiderschap

De 6 elementen van Change Management


Het begint met beoordelen

Om een change management proces efficiënt te leiden is op voorhand inzicht beoordelen van de kansen en uitdagingen dat zo’n veranderingsproces met zich meebrengt, van het grootste belang. Beoordeel het bereik: hoe groot is deze verandering, hoeveel mensen worden er betrokken en gaat het om een geleidelijke of radicale verandering? Ga na of uw bedrijf en uw medewerkers klaar zijn voor verandering. Wat is het waardesysteem en de achtergrond van de betrokken groep? Welke soort weerstand kan worden verwacht? Hoeveel veranderingen zijn er al aan de gang?

Effectief communiceren

De eerste stap in het managen van verandering is het vergroten van het bewustzijn rond de noodzaak van verandering. Enkel door het stimuleren van de betrokkenheid kan de verandering ook effectief plaatsvinden. Daarom wordt de initiële communicatie ontworpen om bewustzijn te creëren. Vaak door de nadruk te leggen op het risico van niet veranderen. Bij elke stap moet de communicatie volgen. Het tijdstip waarop je berichten deelt is heel belangrijk. Begin met een zorgvuldige analyse van het publiek, de kernboodschappen en de timing voor die berichten. Tijdens het communiceren moet rekening gehouden worden met de informatiebehoeften per doelgroep.

Actieve ondersteuning

Bedrijfsleiders en leidinggevenden spelen een cruciale rol bij het doorvoeren van change management. Het projectteam moet een plan voor ondersteunende activiteiten ontwikkelen. Het is haar rol  de bedrijfsleiders te ondersteunen om deze plannen uit te voeren. Onderzoek toont aan dat actieve ondersteuning de belangrijkste succesfactor is. Wat wordt bedoeld met actieve deelname? De bedrijfsleiders moeten, gedurende het hele proces, een coalitie van steun opbouwen. Met het management en de werknemers, maar ook met contractoren en onderaannemers.Training

Training is de hoeksteen in het change management proces. Het zorgt voor het doordringen van de informatie. En ook voor het testen of de nieuwe vaardigheden aangeleerd werden. Het is belangrijk om te zorgen dat medewerkers en derden op het juiste moment de training volgen. Wat is het ideale moment voor training? Nadat de medewerker zich bewust is van de noodzaak van verandering en nadat ze zich mentaal engageren de verandering te ondersteunen. De trainingsvereisten worden ontwikkeld naargelang de vaardigheden, de kennis en de gedragingen die nodig zijn om de verandering te implementeren. Het zijn dan ook deze trainingsvereisten die het startpunt voor van het projectteam om (online) training te implementeren.

Omgaan met weerstand

Verzet tegen de door te voeren verandering is normaal en kan proactief worden aangepakt. Aanhoudende weerstand kan echter een project bedreigen. Het projectteam moet verantwoordelijken aanduiden die het proces actief ondersteunen. Resistentiemanagement zijn de processen en hulpmiddelen die worden gebruikt om de weerstand van medewerkers te om te buigen.

Corrigerende maatregelen

Omgaan met verandering is geen eenrichtingsverkeer; betrokkenheid van medewerkers is een noodzakelijk en integraal onderdeel van het managen van verandering. Feedback van medewerkers als een verandering wordt geïmplementeerd, is een belangrijk onderdeel van het proces voor verandermanagement. Wijzigingsmanagers kunnen feedback analyseren en corrigerende maatregelen implementeren om ervoor te zorgen dat de wijzigingen volledig worden aangenomen. Vroegtijdige goedkeuring, successen en lange termijn winst moeten worden erkend en gevierd. Individuele en groepserkenning is een noodzakelijk onderdeel van verandermanagement om de verandering in de organisatie te versterken. Controle is noodzakelijk om te vermijden dat medewerkers terugglijden in hun oude manier van werken.


Een nieuwe manier van werken met derden

Focus op compliancy, veiligheid en beveiliging.Onyx One is contractor management software, ontwikkeld in België, in samenwerking met en voor de Europese industrie. Met Onyx One verandert u uw manier van werken met derden. Bij het implementeren van Onyx One wordt bijzonder veel aandacht besteed aan het change management proces.

Wilt u meer informatie of een demo? Laat nu uw gegevens na. Wij geven u graag meer uitleg.

Hidden
Naam(Vereist)
De persoonlijke informatie die u ons verschaft via dit webformulier wordt vertrouwelijk behandeld en enkel voor de duur van de behandeling vastgelegd. We geven uw persoonlijke gegevens niet aan derden door.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *