Borealis investeert 1 miljard in fabriek in Antwerpen

Het Oostenrijkse Borealis, dat werkt met het contractor management platform Onyx One in Beringen, bouwt een nieuwe fabriek in de Waaslandhaven in Antwerpen.
Met een kostenplaatje van net geen miljard euro, is dit één van de grootste investeringen in de Europese chemiesector.

  • Facebook
  • LinkedIn

Propyleen

In de nieuwe fabriek zal propaangas omgezet worden naar propyleen. Propyleen is één van de basisstoffen in de chemiesector. Het wordt omgezet Polypropeen, een veelzijdige kunststof.

Borealis koos voor Antwerpen omdat de grondstof binnenkomt in grote zeeschepen, wat de ligging in een zeehaven uiterst competitief maakt. En ook omdat zo de propyleen, via pijpleidingen, gemakkelijk kan vervoerd worden naar de klant en de eigen Borealis fabrieken in Kallo en Beringen.

Zo zorgt Borealis voor 200 nieuwe jobs, waarvan de helft bij toeleveranciers. De bouw van de nieuwe fabriek zal zo’n drie jaar duren en minstens 1.500 jobs in de bouwsector opleveren.

Borealis en Onyx One

Borealis stond, samen met enkele andere bedrijven in de chemiesector, aan de wieg van het platform voor contractor management Onyx One. Dankzij hun vooruitstrevend contractorbeleid maakte Borealis al in 2014 de overstap naar ons online platform voor het kwalificeren, opvolgen en opleiden van hun contractoren en subcontractoren. Marcel Verheyden -Maintenance Execution Efficiency Manager Beringen/Geleen
Contracting & Facility Management- is tevreden over het resultaat. “De goedkeuringsprocedures verlopen veel sneller en we beschikken over juiste en volledige informatie. Bovendien stelt ons contractor platform ons in staat het zware opvolgingsproces te stroomlijnen en aanzienlijk te vergemakkelijken. We weten nu precies met wie we werken.”

Prekwalificatie
  • Facebook
  • LinkedIn